Hassan Chaachouh

Hassan ChaachouhHassan Chaachouh har palæstinensiske rødder, men er født og opvokset i Danmark. Han er uddannet Civilingeniør i Architectural Engineering fra Danmarks Tekniske Universitet, og har i en stor del af sin karriere arbejdet som rådgiver indenfor byggeri og bæredygtighed, og siden hen med projektledelse og udvikling i en bygherre funktion.

Sideløbende med sit studie og sin karriere, har Hassan brugt en del af sin fritid til at bidrage til at bygge bro mellem verdener. Han har arbejdet som frivillig lektiehjælper på Nørrebro, mentor for flygtninge, og senest igennem eget frivillige projekt, som byggede bro imellem ingeniør- og integrationsverdenen, ved foredrag på skoler, institutioner og værestedet for unge, primært med anden etnisk baggrund end dansk.

I dag sidder Hassan i diverse boards med fokus på byggeriets samfundsansvar og bæredygtighed.

Hassans digtsamling forsøger at bygge bro mellem verdener, ved at give et indblik i hans liv og tanker, med det ønske om at nuancere integrationsdebatten, der oftest portrætterer indvandrere og efterkommere negativt, grundet mediernes fokus på de negative historier. Hassans digte har fokus på det at være tosproget, at være flygtning, savnet til sine rødder, hans hustru og livet i dag.