Bliv udgivet

Drømmer du om at få din bog udgivet? Vi kan hjælpe dig gennem hele processen, uanset om du selv vil klare det meste, eller om du vil lade os om det meste. Det eneste du skal være opmærksom på er at vores redaktører siger god for kvaliteten, samt at vores andel af overskuddet går til et velgørende formål. Til gengæld kan du selv være med til at vælge det gode formål, som vores andel af overskuddet går til.

Spring direkte til et afsnit her:

Forlagsudgivelse

Traditionel forlagsudgivelseForlaget Muse er nystartet, og derfor har vi valgt at køre med en fastlagt udgivelsesstrategi, dette efter traditionel forlagsvirksomhedsstruktur, hvor forlaget betaler for udgivelserne. De første to år er vi med andre ord, bundet til vores planlægning, og de rammer og udgivelser som vi har sat for vores virke. Dette er vores grundstamme, men ved siden af kernevirksomheden, tilbyder vi andre muligheder til de forfattere, som måtte synes at vores virke er værd at deltage i.

Som et nyt og lille forlag, kan vi ikke løfte alle gode manuskripter. Dette kan skyldes Forlagets økonomiske rammer, opgavens størrelse, den nødvendig ekspertise indenfor en given genre, eller andet. Vi påtager os kun de opgaver, som vi kan løfte på tilfredsstillende vis, alene eller sammen med forfatter, og som har en kvalitet man kan stå inde for, bøger skal være en glæde for os, anmeldere, boghandlere og læsere.

Vi er opmærksomme på at der findes forlag som udgiver manuskripter, som ikke har den nødvendige kvalitet, dette vil vi ikke deltage i, heller ikke for penge. Forlaget Muse går derfor ikke efter de mange bøger, men efter de gode. Vi går efter et renomme, som siger kvalitet, og ikke kvantitet.

Selvom vi dermed ikke kan udgive alt, så har vi måske alligevel nogle løsningsmodeller og ideer til forfattere, som vil ud med deres bog, flere er endda gratis.

Vi tilbyder flere services bla. en manuskriptsparring som Forlaget Muse intet tjener på, da al overskud, når de eksterne redaktører er betalt, går ubeskåret til velgørende formål.

Leveringstiden er normalt op til 30 dage pr. vurdering, dette kan dog variere ift. størrelsen eller travlhed, dette oplyses ved modtagelsen af manuskriptet, eller ved forudgående forespørgsel hos forlaget.

De forskellige forlagsservices kan man læse om herunder, og via formularerne kan der stilles spørgsmål.

Har du spørgsmål til forlagsudgivelse?

Samarbejdsudgivelse

SamarbejdsudgivelseKunne du godt tænke dig at have større indflydelse, samt en større andel af afkastet på dit værk? Så er en samarbejdsudgivelse måske noget for dig.

Denne model for udgivelse har vi ladet stå åben, da vi her ønsker et regulært samarbejde mellem forfatter og forlag, da vi altid er åbne for nye koncepter og ideer. Her deles vi om arbejde og udgift samt indtægt, dette udregnes efter fordeling af udgift og arbejde.

Eksempel: Forfatteren ønsker større andel af afkast, derfor lægger forfatter også et større indskud i form af enten kr. eller andet relevant. Traditionel fordeling af indtjening er 80/20, dette kan vendes komplet til 20/80.

Obs. denne udgivelse kræver stadigvæk at produktet har kvalitet, og også her vil der være komplet åbenhed omkring fakturaer osv.

Få et tilbud på samarbejdsudgivelse

Selvudgivelse

SelvudgiverDette produkt er henvendt til dig, som vil udgive selv, men som måske mangler sparring eller delelementer ift. din produktion. Dette kan f.eks. være korrekturlæsning, trykning, PR-materiale, kontakter eller lignende. Uanset om det er en bog til familien om dit liv, et fagligt whitepaper, hæfter, plakater, en årbog til foreningen eller en helt almindelig bog – krimi som digtsamling.

Måske er du løbet vild i alle de forskellige tilbud, som findes på internettet, hvad de indeholder og hvad de koster – og det er her vi kommer ind.

Vi tilbyder nemlig i Forlaget Muse en professionel “gelænder-udgivelse” til en pris, som absolut er acceptabel. Vi kalder det for ”gelænder-udgivelse” fordi, vi er det gelænder som du kan støtte dig op ad, uanset hvilket niveau du er på i din egenproduktion.

Vi kan tilbyde assistance uanset om det er til papir, e-bog, PR-materialer eller kontakt til nødvendige partnere, som kunne være nyttige for dig og dit projekt.
Havde Forlaget Muse et mellemnavn, så ville det være Fleksibel, da vi kan tilbyde alle delelementer som en selvstændig service, eller som et samlet tilbud, udarbejdet sammen med dig. Du vil under hele processen kunne få indblik i fakturaer osv. så du ved hvad der sker med dine penge.

Vi tilbyder i øvrigt også vurdering af manuskript, inkl. sparring om dette. Se siden manuskript-sparring. Dette kan være nyttigt at bruge, inden du evt. sender dit manuskript til et stort forlag, som kræver korrekturlæsning, hvilket de fleste gør.

Man behøver ikke være en stjerneforfatter for at lave en bog, som kan fange de mennesker, som er i ens netværk, men interesse og salgbarhed udenfor dette kan være svær at opnå. Vær derfor opmærksom på, at denne pakke ikke almindeligvis kan sendes til anmeldere og boghandlere, men gerne til din hoveddør.

Vi tilbyder

Vælg en eller flere af disse elementer.

Professionelt tryk af bøger

Vi har erfaring med flere forskellige trykkerier, og får gode priser da vi bestiller i større mængder. Derfor kan du med fordel læne dig op ad vores aftaler, og lade os ordne kontakten til trykkeriet.

Grafisk opsætning af omslag

Har du indholdet klar, men mangler en lækker forside? Vores faste tilknyttede grafikere har lavet mange omslag gennem årene, og kan også hjælpe med at få opsat et der passer lige til din bog.

Opsætning af bog til tryk

Vores grafikere har også opsat mange bøger til tryk. Glem alt om margener, skæremærker og andre fagtekniske udtryk, og lad vores grafikere klare det tekniske arbejde.

Korrekturlæsning

Er dit manuskript færdigskrevet, og klar til korrekturlæsning? Den del kan vi også klare. Vores samarbejdspartnere har mange års erfaring, og har læst både korte noveller og lange romaner m.m.

Sparring

Har du styr på det meste, og kender professionelle folk som kan hjælpe med alt det ovenstående – men er i tvivl om nogle teknikaliteter, best practice o.l. Det kan f.eks. være i forhold til markedsføring, det juridiske, idégenerering/innovation eller andet, så sparrer vi gerne om alt i hele processen, hvor vi giver vores bud på hvordan vi som forlag ville gøre.

Få et tilbud på selvudgivelse

Kryds af hvad du er interesseret i. Så vender vi tilbage med et uforpligtende tilbud – eller med spørgsmål til afklaring for at give et mere præcist tilbud.

Manuskriptsparring

Når vi har modtaget din betaling og dit manuskript, vil vi sende det videre til en af vores professionelle redaktører, som bl.a. omfatter korrekturlæsere, bibliotekarer og tidligere lektøranmeldere. De vil derefter levere en uddybende kommentar, som gennem forlaget sendes via mail til forfatteren, kommentarer fra redaktører vil normalt ligge på max en A4-side. Det er ikke muligt at besvare redaktøren, da dennes løn kun omfatter gennemlæsning og evt. besvarelse af op til tre spørgsmål fra forfatter.

Et manuskript svarer til én bog, og sammen med manuskriptet, kan man vedhæfte op til tre spørgsmål som redaktøren giver respons på. Dog ikke korrekturlæsning af manuskript, ej heller kan vi udtale os om eks. fagmanualer om biler, elektronik osv. Hvis manuskriptet falder udenfor redaktørernes kompetenceområde, vil dette blive oplyst ved bestillingen.

Manuskriptet skal leveres som enten Word eller RTF-fil. Bemærk at manuskripter over 15.000 ord kræver forudgående aftale via e-mail manuskript@forlagetmuse.dk. Skulle man ønske korrekturlæsning eller andet, så kan man kontakte forlaget og forhøre sig om prisen på dette, eller se vores alternativ-udgivelsesside.

Nyttig viden

Vi gør opmærksom på at man altid kan indsende sit manuskript til andre forlag til udgivelsesvurdering, og at dette oftest er helt gratis. Kvaliteten af disse kan være forskellig fra forlag til forlag, og kan tage alt fra en uge til tre måneder. Dette er ikke en sparring, men en vurdering på om man vil udgive et givent værk. Det vi tilbyder, er en sparring før dette, så dine chancer for udgivelse maksimeres.

Der er også flere steder på nettet, hvor du gratis kan se, hvad du selv kan gøre og, hvad du skal være opmærksom på. Et af stederne er f.eks. her hos digitaludvikling.dk. Digitaludvikling giver her forfatteren en tjekliste, som man med fordel kan følge før indsendelse af manuskript, uanset om det er til vurdering eller sparring. Endvidere er der på Facebook flere grupper med forfattere, hvor man kan finde gåde råd osv.

Vores manuskriptvurdering er kun ment som en professionel sparring, samt en besvarelse af de arbejdsspørgsmål som forfatter evt. måtte have til sit værk, og arbejdet med dette.
Skulle man imponere redaktøren, og derved få tilbudt en forlagskontrakt, så vil man få returneret hele sin betaling, men som tidligere skrevet, så regn ikke med dette, da vi har en fastlagt strategi.

Sådan gør du

Ønsker du en uvildig sparring på dit manuskript, skal du blot købe nedenstående vare, efter gennemlæsning af ovenstående tekst om denne. Efterfølgende skal du sende os en mail på manuskript@forlagetmuse.dk, hvor du vedhæfter dit manuskript. Husk også at angive ordrenummeret i mailen.