Jørgen Nancke

Jørgen NanckeJørgen Nancke, født i 1969, er forfatter, musiker og lærerstuderende på UCL i Odense. Jørgen Nancke debuterede som forfatter i 2015 med digtsamlingen ”Ravnsort – Skyggedigte fra Vollsmose,” senere kom digtsamlingen ”Vinterdigte” i 2017, og senest novellesamlingen ”Hunger” i 2018.

Alle tre bøger har modtaget gode ord fra anmeldere, og Jørgen Nanckes læserskare er stille og roligt vokset. Dette har givet flere muligheder for at optræde med ”Lyrik & Musik” i hele landet, i kunsthuse, kirker og andre kulturelle steder. I 2015, da ”Ravnsort” udkom, var Jørgen Nancke opvarmning for Steve Cameron på hans Danmarks turne.

Ved siden af det skønlitterære med digte og noveller, har Jørgen Nancke startet årbogen ”Vores Fyn,” som udkom første gang i 2018, og senest i 2019. I Vores Fyn årbogen går alle deltageres forfatterhonorarer til hjemløsesagen, som denne bog er målrettet.

Der har i de to første været mange med til at udbrede bogen, bla. Uffe Ellemann-Jensen, Sebastian Dorset, Jens Galschiøt, Troels Trier, Preben Dahl, Claus Holm og mange andre interessante mennesker, kendte som ukendte.